26/06/2019

Intro workshop Yin Yoga & Yoga Nidra (27/8 & 29/8)

 
Yin Yoga & Yoga Nidra
 
Yin yoga is een zachte, meditatieve vorm van yoga waarin je aan een aantal minuten een houding aanneemt. De spieren worden ontspannen, zodat je het bindweefsel bereikt. Je maakt ruimte in de diepere lagen van jezelf en helpt je gewrichten, banden en ligamenten te verruimen. Deze yoga is voor iederee geschikt zeker voor fysieke als geestelijke klachten.
 
Yoga Nidra
 
Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.
 
Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.
 
Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.
 
Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.
 
Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.
 
Bij Yoga Nidra is het niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning.
 
Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap!!
 
Waar:Buurthuis Eltekon burgemeester Stroinkweg 44
Kosten 27,50
Tijd: 19:30-22:00
aanmelden: info@yinyogasound.nl