12/08/2013

Speciale sessies

 


Workshops / Cursus / Sessies

3 daagse cursus: Hoog-Sensitiviteit: Energieën voelen, versterken en laten stromen (Najaar 2018)

Start datum: 11/02/2018

Eind datum: 16/12/2018

Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur

Eelco en Manon zijn 10 jaar geleden bij spiritueel leraar Tjeu van Veldhoven beland.

Tjeu is een bijzondere leraar die het gewoon was en toch op zijn manier spiritualiteit op een nuchtere en humorvolle manier kon overbrengen op mensen. Tien jaar later werken we aan ons zelf en daardoor ook aan onze relatie.

Manon werd bewust van haar gevoeligheid. Als kind zijnde kon zij een ruimte binnen stappen en zich ineens heel rot voelen. Achteraf voelde zij gewoon alles aan, ze stond zo open, dat ze zichzelf telkens verloor. Eelco leerde steeds meer op zichzelf te vertrouwen en en steeds meer te gaan staan voor wie hij is: krachtig en tegelijkertijd bescheiden.

We leerden mediteren, werken met energie , leerden mensen te behandelen en te werken met de juiste energie. Want er is zo veel! Wanneer weet je of iets goed voelt of niet? In die 10 jaar groeiden we in onze eigen processen: Ook in onze relatie werden we steeds weer opnieuw verliefd op elkaar. Eelco ontwikkelde zijn passie voor muziek en spiritualiteit en Manon voor yoga en spiritualiteit. Na 10 jaar van groei, ontwikkelen is het tijd om hetgeen wat we hebben mogen leren en voelen de wereld in te zetten met onze eigen cursus. Uit eigen ervaring hebben Eelco ik samen een 3 daagse spirituele cursus ontwikkelt die je gaat helpen je auraveld te versterken, je leert hoe je vreemde energieën onderscheidt en gelijk afvoert en laat stromen? Je leert hoe energieën voelen en ontwikkelt daardoor je eigen gevoel, waardoor je in staat bent beter bij jezelf te blijven.

3 daagse Spirituele cursus: Energieën voelen, versterken en laten stromen.

Leren omgaan met hoogsensitivteit

Het doel van deze cursus is mensen leren voelen: wat is energie en hoe voelt dat? We kunnen tegenwoordig overal cursussen volgen waarin we leren hoe we anderen mensen kunnen behandelen. Wat vaak vergeten wordt is hoe voel je jezelf? Hoe voelt je eigen energie? En heb je genoeg energie om een ander te behandelen? Vaak hoor ik mensen zeggen: Ik wil zo graag anderen helpen? Maar hoe kun je anderen helpen als jezelf te weinig energie hebt? Waarom is dit van belang? Tijdens het behandelen van andere mensen, neem je de vaak negatieve energie over. Degene die je behandeld voelt zich vaak beter. Maar hoe voel jij je? Vaak zitten deze “vreemde energieën” in jouw auraveld en zonder dat je er bewust van bent, ben jij ineens heel moe of wordt je ineens heel erg geïrriteerd. Of erger: je wordt er lichamelijk ziek van. Het dus van belang dat je eerst leert: Wie ben ik en hoe voel ik? Daarom is deze cursus ook geschikt voor mensen die hoog sensitief zijn.

Hoogsensitiviteit

Als je heel erg gevoelig bent, kan je soms het gevoel hebben dat je constant kopje ondergaat, je alles op pikt en letterlijk de wereld op je schouders draagt. Je precies voelt wat een ander nodig heeft en je je gedrag daarop aanpast. Je bent totaal contact met jezelf verloren. Jezelf het liefste “ verdoofd” dan dat je wilt voelen. Zo kon ik me voelen toen ik jonger was. Gelukkig kwamen de juiste personen in mijn leven om ermee aan de slag te gaan.
Hoe mooi zou het zijn als je van je hoog gevoeligheid een kracht zou kunnen maken?

Je leert hier voelen wat is van mij en wat is van een ander. Deel 1: Gaan we dieper in in het versterken van je auraveld. Want immers, als je een ander wilt gaan behandelen zul je eerst kennis over jezelf moeten krijgen: Hoe voelt mijn energie in rust aan? En moet ik zelf nog wat “doen” om in mijn eigen rust te komen? Zoals je ziet brengt behandelen een bepaalde verantwoordelijk naar jezelf en na de ander toe mee.

 • In deze cursus ga je leren :
  Hoe je beter in staat bent om te gaan met prikkels van buitenaf,
 • Om van je gevoeligheid een kracht te maken,
 • Leren je eigen gevoel te leren kennen, zodat je weet wat van jou is en van de ander,
 • Kennis maken met je spiritualiteit en verdieping van je leven,
 • hoe je zelf voelt en hoe je op een veilige en verantwoordelijke manier iemand een energie behandeling geeft. je leert hoe een auraveld, meridiaanlijnen en chakra’s voelen. En niet geheel onbelangrijk: Welke energieën voelen goed en welke niet?

Deze cursus wordt gegeven in 3 delen;
Deel 1: Hoe voel ik ? Auraveld versterken en voelen
Deel 2: Leren voelen en behandelen van meridiaanlijnen: Energie laten stromen. Deel 3: Voelen en behandelen van Chakra’s: Het geven van een complete behandeling aan elkaar.

10 uur start en kennismaking
10:30-11:30 uur: Yin Yoga om af te stemmen ( hierin laat ik je 1 op 1 je eigen chakra’s, meridianen en auraveld voelen!)
11:30-13:00 uur: theorie + praktijk
13:00-14:00 uur: lunch (zelf meenemen., thee en kleine versnaperingen zijn aanwezig)
14:00-15:30 uur: het geleerde van de ochtend gaan we herhalen en op elkaar beoefenen.
15:30-16:00 uur: alles even loslaten met de klankschalen

Kosten. 95 euro per dag/280 dagen

Voor wie? iedereen die spiritueel geïnteresseerd is, hoog-sensitief is, zichzelf verliest in deze wereld, en meer verdieping zoekt in zijn of haar gaves/gevoeligheden. Voor iedereen die klaar is voor verdieping in zichzelf. Los wil komen van vaste gedachte patronen etc.

Data:  2018: 16 sept, 14 oktober & 11 november

Je krijgt een uitwerking van diverse oefeningen en de dagen worden met een certificaat afgesloten.

Interesse of wil je de uitgebreide folder ontvangen? Ga naar onze contactpagina en laat het ons weten!E

Workshop Sup & Yoga

Start datum: 09/04/2018

Eind datum: 08/09/2018

Workshop Sup & Yoga

Een leuke samenwerking is geboren, Arjan Berger van WeerribbenSUP en Manon Lemkes van Yin Yoga Sound hebben voor jullie een leuke workshop bedacht, SUP & Yoga. Deze workshop zal zijn op: zaterdag 30 juni, zondag 29 juli en zaterdag 8 september. ( Definitieve tijd volgt) op de prachtige plek midden in de Weerribben.

Suppen
Suppen of Stand Up Paddling is een snelgroeiende watersport en wat leuker om dit te doen in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Via WeerribbenSUP kunnen SUP-boards worden gehuurd in de Weerribben, ook zijn er begeleide SUP-tours en workshops, eventueel in de vorm van een arrangement. Het is een nieuwe en hippe manier om de Weerribben te beleven en het leuke aan suppen is dat het voor iedereen geschikt is.
Het suppen tijdens deze workshop wordt begeleid door Arjan.

Yoga
De yoga zal gegeven worden door Manon. Er zal een mix van Yin & Yang yoga worden gegeven. Yin Yoga is een stille en meditatieve vorm van yoga waarbij je 2-5 minuten in een houding blijft. Je ontspant je spieren, waardoor je dieper zakt naar het bindweefsel. In het bindweefsel liggen vaak de klachten. Daarom is het geschikt voor iedereen. De yang yoga is voor de versterking van de spieren en worden minder lang aangehouden. Vaak in de vorm van een zachte flow.

Sup & Yoga
Natuurlijk gaan we deze 2 combineren: Yoga op een SUP-board! Dat is gewoon hartstikke leuk. We zullen een aantal yoga houdingen gaan uitproberen op het SUP-board. Het is geen probleem als je nog niet eerder hebt gesupt, of nieuw ben met Yoga.
Suppen en Yoga is een perfecte combinatie. Bij zowel suppen als yoga staan balans en evenwicht centraal. Yoga op een SUP-board zal een extra uitdaging zijn, waarbij nog meer van je balans en concentratie wordt gevraagd.
SUP-Yoga is een leuke ervaring, uitdagend en ook erg ontspannend.

Data: zaterdag 30 juni, zondag 29 juli en zaterdag 8 september.

Programma: ( tijd volgt)

Verzamelen bij een nog te bepalen parkeerplaats in de Weerribben
– Yin & Yang Yoga op het grasveld ( Manon)
– Instructie suppen (Arjan)
– SUP-route door De Weerribben heen
– SUP-Yoga
– Einde workshop

Kosten: 35 euro graag Contant meenemen
Aanmelden: Info@yinyogasound.nl of info@weerribbensup.nl

check website:/www.weerribbensup.nl/ en www.yinyogasound.nl

Yoga & Massage Retraite in Malaga – Spanje ( 1 t/m 6 juni 2019)

Start datum: 16/07/2018

Eind datum: 06/06/2019

Yoga & Massage Retraite in Malaga – Spanje ( 1 t/m 6 juni 2019)

“Verdiep de reis naar jezelf ” – 1 t/m 6 juni 2019

Van 1 t/m 6 juni 2019 organiseert Yin Yoga Sound en Lichtbron een inspirerende 6-daagse reis naar Malaga. Yoga, massage (Atlantismassage), coaching & muziek staan centraal.

Met deze ingrediënten gaan we die diepte in waarin de verschillende kwaliteiten van de cursus begeleiders, Eelco de Vries  (coaching en muziek), Angelique Hekkers (Atlanis Masssage en coaching) en Manon Lemkes (yoga & coaching) ruim aan bod komen in deze bijzondere reis naar deze fijne plek.

Tijdens deze reis begeleiden Eelco de Vries, Angelique Hekkers en Manon Lemkes elke met hun eigen expertise naar jezelf. En het is niet zo dat het een los staat van de ander. Doordat we elkaar al 10 jaar kennen, is er een samenwerking ontstaan die naadloos in elkaar overvloeit. Deze samenwerking heeft als gezamenlijk doel: je laten afreizen naar jezelf. We stemmen ons af op elkaar en op jou, zodat we je zo goed mogelijk kunnen begeleiden tijdens deze retreat. Door de combinatie van yoga, Atlantis massage, coaching & muziek worden de verschillende onderdelen een geheel, waardoor het elkaar aanvult en versterkt. Hierdoor ga je ook echt de diepte in! Nieuwegierig? Lees snel verder! Wil je de uitgebreide folder ontvangen? Klik dan hier  Het beloofd een prachtige reis naar jezelf te worden, die je niet snel vergeet

Locatie

Dit mooie retreat is gevestigd op een berg in Alora, een klein Spaans dorpje op zo’n 30 kilometer van Malaga. Het retreat is te bereiken via een prachtige weg die tussen de sinaasappel- en citroenbomen heen slingert. Op het landgoed van 7,5 hectare groeien amandel- en olijfbomen. je heb een prachtig uitzicht over de vallei. Het enige dat je hoort zijn de bellen van de berggeiten die er lopen, en de krekels die er zijn. De rust die daar is, valt als een deken over je heen. Je komt automatisch al in meditatie.

Het retreat bestaat uit twee villa’s, waarvan er een wordt gebruikt voor de deelnemers. Hier bevinden zich 6 ruime slaapkamers. Op de slaapkamers staan aparte bedden en er is een afscheiding gemaakt met een gordijn, zodat je genoeg privacy voor jezelf hebt. Elke ochtend worden de kamers schoongemaakt en de bedden opgemaakt. Ook worden de badkamers en gemeenschappelijke ruimtes elke dag in de schoonmaak meegenomen. Kom je samen met iemand naar het retreat? Geef dit even aan, zodat je samen op een kamer wordt ingedeeld. Ook is er een kamer voor drie/vier personen aanwezig.
*Het is een kleinschalig retreat met max. 10 mensen.

Voeding
Er zal tijdens dit retreat een Spaanse kok aanwezig zijn die drie keer per dag ons eten verzorgd. Hij kookt vegetarisch en zal al het eten zo licht, lekker en gezond mogelijk houden.

Omgeving
Mocht je van het retreat af willen, er is genoeg te doen in de omgeving. Denk aan de prachtige stad Malaga die zeker een bezoekje waard is. De meren van Ardales, de natuurlijke kloof in El Chorro, het El Torcal gebergte, het pittoreske dorp Mijas, het prachtige Nerja of een uitstapje naar de kuststad Marbella.

Programma

Elke ochtend wordt er gestart met yoga op het dakterras met een prachtig uitzicht over de bergen. Tijdens dit programma zal tijdens de yoga spontaan door Eelco op de handpan worden gespeeld. in het programma zit een coaching van Eelco of een Atlantis Massage van Angelique ingesloten. deze zullen in overleg worden ongepland.

 • Start de dag met  yoga (1,5 uur)
 • Ontbijt
 • Tijd voor jezelf op het retreat/inplannen Atlantis Massage
 • Lunch
 • Tijd om de omgeving te verkennen of om te relaxen
 • Yoga (1,5 uur) *Deze les kan zowel voor als na het diner plaatsvinden.
 • Diner.

Prijs Yoga Retreat 6 dagen : €775,-

Dit bedrag dient uiterlijk twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. Na betaling is de aanmelding definitief. Mocht je dit bedrag liever in twee termijnen betalen? Geef dit even aan tijdens je inschrijving . De prijs is gebaseerd op een gedeelde tweepersoonskamer. Op alle kamers staan  aparte bedden en is voldoende privacy.

Inclusief

 • 9 yogalessen van 1,5 uur per keer
 • 1 meditatieworkshop
 • 1 Verdiepingsworkshop Onderbewuste en innerlijk kind
 • 1 Atlantis Massage
 • 5 overnachtingen inclusief linnengoed en handdoeken
 • Ontbijt, lunch en diner op alle dagen
 • Onbeperkt gebruik van koffie, thee, water en fruit

Exclusief

 • Vliegreis naar Malaga
 • Transfer naar het verblijf
 • *Er gaat een trein van Malaga naar Alora (30 min.) of je kunt een taxi delen. Mocht je
 • ook wat van de omgeving willen zien? Dan raad ik je aan om meteen op de Airport
 • van Malaga een auto te huren.
 • Eventuele autohuur (kun je met elkaar delen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Extra activiteiten

Aanmelden

Voor aanvraag digitale folder of aanmeldingen kun je contact opnemen met Manon klik dan hier

Arrangementen ( meer info volgt)

Start datum: 16/07/2018

Eind datum: 16/07/2019

We zijn ook te vinden op :https://steenwijk.com/yin-yoga-sound-yogalessen-steenwijk/

meer informatie volgt

 


Yin Yoga met klankschalen voor groepen of personal training? 

Dat kan! We zijn gespecialiseerd in het geven van workshops op familie dagen, afscheid van een collega etc. Ook geven we personal training in yoga, magnetiseren en persoonlijke gesprekken. Stuur of bel vrijblijvend voor een verkennend gesprek.