12/08/2013

Speciale sessies

 


Workshops / Cursus / Sessies

Workshop “Zacht met Angst” 8 juli

Start datum: 01/02/2018

Eind datum: 08/07/2018

Zondag ochtend 8 juli 10:00- 13:00
locatie: Buurthuis Eltekon

kosten: 35 euro: inclusief uitgewerkte stencils voor thuis met thee en lekkers

In deze workshop zal ik mijn ervaring delen in de angststoornissen die een groot deel van leven uitmaakte. Angsten hebben we allemaal, maar als de angsten een groot deel van ons dagelijks leven innemen, kunnen we maar moeilijk genieten en zitten we continu in een vicieuze cirkel. Hierdoor geloven we deze angsten en is het onze waarheid geworden. Het wordt erger en zwaarder en we kunnen vaak nergens anders aan denken. Het heeft een negatief effect op ons lichaam en ons gevoel wordt los gemaakt van ons hoofd. Alsof je geen connectie voelt met jezelf.

In deze workshop wil ik je een aantal aanreikingen die je inzicht gaan geven in je eigen angsten. Het zijn simpele, maar doeltreffende technieken die je makkelijk in het dagelijks leven kan gaan toepassen. Want het is een proces die tijd nodig heeft om bewust te worden gemaakt. Dus geef je zelf de tijd om met deze technieken thuis aan de gang te gaan.

De hand aanreikingen zullen bestaan uit een yoga sequence voor thuis, die ik zelf gebruikte als ik vast zat in een angstpatroon. Je krijgt zelf – ontwikkelde technieken die mij hebben geholpen hebben. Je krijgt een aantal uitgewerkte technieken mee die we samen gaan doen zodat je thuis mee aan de slag kan gaan. Je zult op het niveau van onderbewustzijn/gevoel contact maken en inzicht krijgen hoe jezelf de verandering zelf kan gaan aanzetten, zodat je proces van verandering. Je leert communiceren met jezelf op een dieper niveau. Hierdoor leer je ook dat verandering komt omdat jij gaat handelen. Omdat je vaak niet weet hoe je moet handelen in angst en er maar in blijven zitten, zijn deze hand vaten bedoeld om te leren om te gaan met je angst en om te gaan leren handelen als je vast zit in de angst

3 daagse cursus: Hoog-Sensitiviteit: Energieën voelen, versterken en laten stromen (Najaar 2018)

Start datum: 11/02/2018

Eind datum: 16/12/2018

Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur

Eelco en Manon zijn 10 jaar geleden bij spiritueel leraar Tjeu van Veldhoven beland.

Tjeu is een bijzondere leraar die het gewoon was en toch op zijn manier spiritualiteit op een nuchtere en humorvolle manier kon overbrengen op mensen. Tien jaar later werken we aan ons zelf en daardoor ook aan onze relatie.

Manon werd bewust van haar gevoeligheid. Als kind zijnde kon zij een ruimte binnen stappen en zich ineens heel rot voelen. Achteraf voelde zij gewoon alles aan, ze stond zo open, dat ze zichzelf telkens verloor. Eelco leerde steeds meer op zichzelf te vertrouwen en en steeds meer te gaan staan voor wie hij is: krachtig en tegelijkertijd bescheiden.

We leerden mediteren, werken met energie , leerden mensen te behandelen en te werken met de juiste energie. Want er is zo veel! Wanneer weet je of iets goed voelt of niet? In die 10 jaar groeiden we in onze eigen processen: Ook in onze relatie werden we steeds weer opnieuw verliefd op elkaar. Eelco ontwikkelde zijn passie voor muziek en spiritualiteit en Manon voor yoga en spiritualiteit. Na 10 jaar van groei, ontwikkelen is het tijd om hetgeen wat we hebben mogen leren en voelen de wereld in te zetten met onze eigen cursus. Uit eigen ervaring hebben Eelco ik samen een 3 daagse spirituele cursus ontwikkelt die je gaat helpen je auraveld te versterken, je leert hoe je vreemde energieën onderscheidt en gelijk afvoert en laat stromen? Je leert hoe energieën voelen en ontwikkelt daardoor je eigen gevoel, waardoor je in staat bent beter bij jezelf te blijven.

3 daagse Spirituele cursus: Energieën voelen, versterken en laten stromen.

Leren omgaan met hoogsensitivteit

Het doel van deze cursus is mensen leren voelen: wat is energie en hoe voelt dat? We kunnen tegenwoordig overal cursussen volgen waarin we leren hoe we anderen mensen kunnen behandelen. Wat vaak vergeten wordt is hoe voel je jezelf? Hoe voelt je eigen energie? En heb je genoeg energie om een ander te behandelen? Vaak hoor ik mensen zeggen: Ik wil zo graag anderen helpen? Maar hoe kun je anderen helpen als jezelf te weinig energie hebt? Waarom is dit van belang? Tijdens het behandelen van andere mensen, neem je de vaak negatieve energie over. Degene die je behandeld voelt zich vaak beter. Maar hoe voel jij je? Vaak zitten deze “vreemde energieën” in jouw auraveld en zonder dat je er bewust van bent, ben jij ineens heel moe of wordt je ineens heel erg geïrriteerd. Of erger: je wordt er lichamelijk ziek van. Het dus van belang dat je eerst leert: Wie ben ik en hoe voel ik? Daarom is deze cursus ook geschikt voor mensen die hoog sensitief zijn.

Hoogsensitiviteit

Als je heel erg gevoelig bent, kan je soms het gevoel hebben dat je constant kopje ondergaat, je alles op pikt en letterlijk de wereld op je schouders draagt. Je precies voelt wat een ander nodig heeft en je je gedrag daarop aanpast. Je bent totaal contact met jezelf verloren. Jezelf het liefste “ verdoofd” dan dat je wilt voelen. Zo kon ik me voelen toen ik jonger was. Gelukkig kwamen de juiste personen in mijn leven om ermee aan de slag te gaan.
Hoe mooi zou het zijn als je van je hoog gevoeligheid een kracht zou kunnen maken?

Je leert hier voelen wat is van mij en wat is van een ander. Deel 1: Gaan we dieper in in het versterken van je auraveld. Want immers, als je een ander wilt gaan behandelen zul je eerst kennis over jezelf moeten krijgen: Hoe voelt mijn energie in rust aan? En moet ik zelf nog wat “doen” om in mijn eigen rust te komen? Zoals je ziet brengt behandelen een bepaalde verantwoordelijk naar jezelf en na de ander toe mee.

  • In deze cursus ga je leren :
    Hoe je beter in staat bent om te gaan met prikkels van buitenaf,
  • Om van je gevoeligheid een kracht te maken,
  • Leren je eigen gevoel te leren kennen, zodat je weet wat van jou is en van de ander,
  • Kennis maken met je spiritualiteit en verdieping van je leven,
  • hoe je zelf voelt en hoe je op een veilige en verantwoordelijke manier iemand een energie behandeling geeft. je leert hoe een auraveld, meridiaanlijnen en chakra’s voelen. En niet geheel onbelangrijk: Welke energieën voelen goed en welke niet?

Deze cursus wordt gegeven in 3 delen;
Deel 1: Hoe voel ik ? Auraveld versterken en voelen
Deel 2: Leren voelen en behandelen van meridiaanlijnen: Energie laten stromen. Deel 3: Voelen en behandelen van Chakra’s: Het geven van een complete behandeling aan elkaar.

10 uur start en kennismaking
10:30-11:30 uur: Yin Yoga om af te stemmen ( hierin laat ik je 1 op 1 je eigen chakra’s, meridianen en auraveld voelen!)
11:30-13:00 uur: theorie + praktijk
13:00-14:00 uur: lunch (zelf meenemen., thee en kleine versnaperingen zijn aanwezig)
14:00-15:30 uur: het geleerde van de ochtend gaan we herhalen en op elkaar beoefenen.
15:30-16:00 uur: alles even loslaten met de klankschalen

Kosten. 95 euro per dag/280 dagen

Voor wie? iedereen die spiritueel geïnteresseerd is, hoog-sensitief is, zichzelf verliest in deze wereld, en meer verdieping zoekt in zijn of haar gaves/gevoeligheden. Voor iedereen die klaar is voor verdieping in zichzelf. Los wil komen van vaste gedachte patronen etc.

Data:  2018: 16 sept, 14 oktober & 11 november

Je krijgt een uitwerking van diverse oefeningen en de dagen worden met een certificaat afgesloten.

Interesse of wil je de uitgebreide folder ontvangen? Ga naar onze contactpagina en laat het ons weten!E

Workshop Sup & Yoga

Start datum: 09/04/2018

Eind datum: 08/09/2018

Workshop Sup & Yoga

Een leuke samenwerking is geboren, Arjan Berger van WeerribbenSUP en Manon Lemkes van Yin Yoga Sound hebben voor jullie een leuke workshop bedacht, SUP & Yoga. Deze workshop zal zijn op: zaterdag 30 juni, zondag 29 juli en zaterdag 8 september. ( Definitieve tijd volgt) op de prachtige plek midden in de Weerribben.

Suppen
Suppen of Stand Up Paddling is een snelgroeiende watersport en wat leuker om dit te doen in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Via WeerribbenSUP kunnen SUP-boards worden gehuurd in de Weerribben, ook zijn er begeleide SUP-tours en workshops, eventueel in de vorm van een arrangement. Het is een nieuwe en hippe manier om de Weerribben te beleven en het leuke aan suppen is dat het voor iedereen geschikt is.
Het suppen tijdens deze workshop wordt begeleid door Arjan.

Yoga
De yoga zal gegeven worden door Manon. Er zal een mix van Yin & Yang yoga worden gegeven. Yin Yoga is een stille en meditatieve vorm van yoga waarbij je 2-5 minuten in een houding blijft. Je ontspant je spieren, waardoor je dieper zakt naar het bindweefsel. In het bindweefsel liggen vaak de klachten. Daarom is het geschikt voor iedereen. De yang yoga is voor de versterking van de spieren en worden minder lang aangehouden. Vaak in de vorm van een zachte flow.

Sup & Yoga
Natuurlijk gaan we deze 2 combineren: Yoga op een SUP-board! Dat is gewoon hartstikke leuk. We zullen een aantal yoga houdingen gaan uitproberen op het SUP-board. Het is geen probleem als je nog niet eerder hebt gesupt, of nieuw ben met Yoga.
Suppen en Yoga is een perfecte combinatie. Bij zowel suppen als yoga staan balans en evenwicht centraal. Yoga op een SUP-board zal een extra uitdaging zijn, waarbij nog meer van je balans en concentratie wordt gevraagd.
SUP-Yoga is een leuke ervaring, uitdagend en ook erg ontspannend.

Data: zaterdag 30 juni, zondag 29 juli en zaterdag 8 september.

Programma: ( tijd volgt)

Verzamelen bij een nog te bepalen parkeerplaats in de Weerribben
– Yin & Yang Yoga op het grasveld ( Manon)
– Instructie suppen (Arjan)
– SUP-route door De Weerribben heen
– SUP-Yoga
– Einde workshop

Kosten: 35 euro graag Contant meenemen
Aanmelden: Info@yinyogasound.nl of info@weerribbensup.nl

check website:/www.weerribbensup.nl/ en www.yinyogasound.nl

Yin Yoga 3.3 met High Tea in de MaartjesTuin

Start datum: 09/04/2018

Eind datum: 14/07/2018

Yin Yoga 3.3 met High Tea in de MaartjesTuin

Op zaterdag 14 juli laat ik jullie kennis maken met Yin Yoga 3.3. Een diepte die we in gaan doordat we al 3 uur yin yoga gaan doen, maar we gaan bezig met de kracht van herhaling. Dit is nieuw in het concept van de de Yin Yoga. En heb ik middels bijscholing mogen ervaren. Hierdoor ga je dieper, maak je op een zachte manier ruimte in je lichaam.

Na de sessie van 3 uur die heel snel voorbij vliegt, staat er een mini- high tea voor je klaar. Bij regen gaan we naar binnen in een locatie in Zuidveen en zal de high tea vervallen. De kosten zullen dan ook lager zijn:

Yoga met high tea: 45 euro
Yoga zonder high tea: 35 euro.

Opgave: info@yinyogasound.nl

EESVEEN – Manon Lemkes, Eelco de Vries en Marion van Berkel. COPYRIGHT Wilbert Bijzitter

Vroege Yoga Retraite 16 t/m 20 juli 

Start datum: 08/05/2018

Eind datum: 21/07/2018

Vroege Yoga Retraite 16 t/m 20 juli 
-Wil je de ervaren welke invloed yoga heeft op je werkdag?
– Wil je een week in de yoga dompelen voor je werk of omdat je vrij bent
– Ervaren wat elke dag yoga met je doet, zowel geestelijk als lichamelijk?
Genieten van de lange dag die je hebt?
– Kijken wat de “yoga- discipline ” voor je kan doen?
 
Dat kan van 16 t/m 20 juli start er elke ochtend een yoga sessie om 06:00 en duurt tot 07:30. De vorm van yoga zal Yin & Yang zijn, waardoor het lichaam wakker wordt, zal worden afgewisseld met yin houdingen die ruimte maken.
 
Het mooie is, dat je dag nog moet starten en dus de yoga je raakt op diepere lagen omdat, normaal als je de yoga in de avond doet, je de dag eerst nog moet verwerken voordat je dieper kan gaan.
Geschikt voor iedereen.
 
Heb jij de discipline om dit 5 dagen te doen? Meld je dan aan:  Klik Hier


Yin Yoga met klankschalen voor groepen of personal training? 

Dat kan! We zijn gespecialiseerd in het geven van workshops op familie dagen, afscheid van een collega etc. Ook geven we personal training in yoga, magnetiseren en persoonlijke gesprekken. Stuur of bel vrijblijvend voor een verkennend gesprek.