12/08/2013

Workshops/ Yoga Retreat

 


Workshops / Cursus / Sessies

Yoga & Massage Retraite in Malaga – Spanje ( 1 t/m 6 juni 2019)

Start datum: 16/07/2018

Eind datum: 06/06/2019

Yoga & Massage Retraite in Malaga – Spanje ( 1 t/m 6 juni 2019)

“Verdiep de reis naar jezelf ” – 1 t/m 6 juni 2019

Van 1 t/m 6 juni 2019 organiseert Yin Yoga Sound en Lichtbron een inspirerende 6-daagse reis naar Malaga. Yoga, massage (Atlantismassage), coaching & muziek staan centraal.

Met deze ingrediënten gaan we die diepte in waarin de verschillende kwaliteiten van de cursus begeleiders, Eelco de Vries  (coaching en muziek), Angelique Hekkers (Atlanis Masssage en coaching) en Manon Lemkes (yoga & coaching) ruim aan bod komen in deze bijzondere reis naar deze fijne plek.

Tijdens deze reis begeleiden Eelco de Vries, Angelique Hekkers en Manon Lemkes elke met hun eigen expertise naar jezelf. En het is niet zo dat het een los staat van de ander. Doordat we elkaar al 10 jaar kennen, is er een samenwerking ontstaan die naadloos in elkaar overvloeit. Deze samenwerking heeft als gezamenlijk doel: je laten afreizen naar jezelf. We stemmen ons af op elkaar en op jou, zodat we je zo goed mogelijk kunnen begeleiden tijdens deze retreat. Door de combinatie van yoga, Atlantis massage, coaching & muziek worden de verschillende onderdelen een geheel, waardoor het elkaar aanvult en versterkt. Hierdoor ga je ook echt de diepte in! Nieuwegierig? Lees snel verder! Wil je de uitgebreide folder ontvangen? Klik dan hier  Het beloofd een prachtige reis naar jezelf te worden, die je niet snel vergeet

Locatie

Dit mooie retreat is gevestigd op een berg in Alora, een klein Spaans dorpje op zo’n 30 kilometer van Malaga. Het retreat is te bereiken via een prachtige weg die tussen de sinaasappel- en citroenbomen heen slingert. Op het landgoed van 7,5 hectare groeien amandel- en olijfbomen. je heb een prachtig uitzicht over de vallei. Het enige dat je hoort zijn de bellen van de berggeiten die er lopen, en de krekels die er zijn. De rust die daar is, valt als een deken over je heen. Je komt automatisch al in meditatie.

Het retreat bestaat uit twee villa’s, waarvan er een wordt gebruikt voor de deelnemers. Hier bevinden zich 6 ruime slaapkamers. Op de slaapkamers staan aparte bedden en er is een afscheiding gemaakt met een gordijn, zodat je genoeg privacy voor jezelf hebt. Elke ochtend worden de kamers schoongemaakt en de bedden opgemaakt. Ook worden de badkamers en gemeenschappelijke ruimtes elke dag in de schoonmaak meegenomen. Kom je samen met iemand naar het retreat? Geef dit even aan, zodat je samen op een kamer wordt ingedeeld. Ook is er een kamer voor drie/vier personen aanwezig.
*Het is een kleinschalig retreat met max. 10 mensen.

Voeding
Er zal tijdens dit retreat een Spaanse kok aanwezig zijn die drie keer per dag ons eten verzorgd. Hij kookt vegetarisch en zal al het eten zo licht, lekker en gezond mogelijk houden.

Omgeving
Mocht je van het retreat af willen, er is genoeg te doen in de omgeving. Denk aan de prachtige stad Malaga die zeker een bezoekje waard is. De meren van Ardales, de natuurlijke kloof in El Chorro, het El Torcal gebergte, het pittoreske dorp Mijas, het prachtige Nerja of een uitstapje naar de kuststad Marbella.

Programma

Elke ochtend wordt er gestart met yoga op het dakterras met een prachtig uitzicht over de bergen. Tijdens dit programma zal tijdens de yoga spontaan door Eelco op de handpan worden gespeeld. in het programma zit een coaching van Eelco of een Atlantis Massage van Angelique ingesloten. deze zullen in overleg worden ongepland.

 • Start de dag met  yoga (1,5 uur)
 • Ontbijt
 • Tijd voor jezelf op het retreat/inplannen Atlantis Massage
 • Lunch
 • Tijd om de omgeving te verkennen of om te relaxen
 • Yoga (1,5 uur) *Deze les kan zowel voor als na het diner plaatsvinden.
 • Diner.

Prijs Yoga Retreat 6 dagen : €775,-

Dit bedrag dient uiterlijk twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. Na betaling is de aanmelding definitief. Mocht je dit bedrag liever in twee termijnen betalen? Geef dit even aan tijdens je inschrijving . De prijs is gebaseerd op een gedeelde tweepersoonskamer. Op alle kamers staan  aparte bedden en is voldoende privacy.

Inclusief

 • 9 yogalessen van 1,5 uur per keer
 • 1 meditatieworkshop
 • 1 Verdiepingsworkshop Onderbewuste en innerlijk kind
 • 1 Atlantis Massage
 • 5 overnachtingen inclusief linnengoed en handdoeken
 • Ontbijt, lunch en diner op alle dagen
 • Onbeperkt gebruik van koffie, thee, water en fruit

Exclusief

 • Vliegreis naar Malaga
 • Transfer naar het verblijf
 • *Er gaat een trein van Malaga naar Alora (30 min.) of je kunt een taxi delen. Mocht je
 • ook wat van de omgeving willen zien? Dan raad ik je aan om meteen op de Airport
 • van Malaga een auto te huren.
 • Eventuele autohuur (kun je met elkaar delen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Extra activiteiten

Aanmelden

Voor aanvraag digitale folder of aanmeldingen kun je contact opnemen met Manon klik dan hier

Yin Yoga & live muziek in de Doopsgezinde Kerk ( 21-12) kerst special

Start datum: 03/09/2018

Eind datum: 21/12/2018

Yin Yoga & live muziek in de Doopsgezinde Kerk ( 21-12)

 

Heb je iets met yoga en live muziek? Dan hebben we iets speciaals voor jou: We gaan deze 2 samen brengen in een speciale sessie: Yin yoga onder begeleiding van instrumenten! Laat je tijdens de yoga meevoeren op de zachte trillingen van de klankschalen. De snaren van de Sandawa die je raken. Of de Ocean drum die je meeneemt naar de zee waar je los kan laten. Doordat de sessie 2 uur duurt ga je ook de verdieping in.

Yin yoga is een stille meditatieve vorm van yoga waarbij we de diepere lagen van ons lichaam leren kennen. Doordat we een houding 2-5 minuten aannemen, bereiken we het bindweefsel. Hierdoor maken we het bindweefsel beweeglijker, actiever. Het beweeglijker maken van bindweefsel zegt iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam. Actiever maken van bindweefsel zegt iets over het verbeteren van weerstand en de energetische gesteldheid. 

“Een van de mooiste voordelen van yin yoga is de stilte die het kan brengen”.

Gedurende deze speciale sessie wordt tijdens het aannemen van een houding op onder andere klankschalen gespeeld. Door deze bijzondere trillingen wordt je nog meer weggevoerd van hardnekkige gedachtes en patronen en met een liefdevolle intentie naar jezelf toegebracht. Het is een bijzondere sessie die je niet gauw zal vergeten.

Deze bijzondere sessie wordt door Eelco de Vries en Manon Lemkes

Waar: Doopsgezinde Kerk de Vermaning, Onnastraat 10 Steenwijk.
Wanneer : vrijdag 28 september 19:30-21:30
Kosten: 28 euro ter plekke te voldoen.
Meer info: info@yinyogasound.nl
Zelf even matjes meenemen.

Verwen workshop Etherische Oliën & Yoga (25-11)

Start datum: 24/09/2018

Eind datum: 25/11/2018

Workshop Yoga & oliën
Wanneer: Zondag 25 november
Tijd: 13:00-16:00
Kosten: 37,50,-

Op deze middag word je door Sylvia (Chi & me) en Manon Lemkes ( Yin Yoga Sound) in de watten gelegd met yoga & spiral movement) zelf massage technieken, etherische oliën van de meridianen en nog meer.

meer informatie volgt zsm.
Opgave: info@yinyogasound.nl

 

Workshop “Zacht met Angst” 27 januari 2019

Start datum: 02/10/2018

Eind datum: 27/01/2019

Zondag 27 januari 13:00- 16:15
locatie: Buurthuis Eltekon

kosten: 35 euro: inclusief uitgewerkte stencils voor thuis met thee en lekkers

In deze workshop zal ik mijn ervaring delen in de angststoornissen die een groot deel van leven uitmaakte. Angsten hebben we allemaal, maar als de angsten een groot deel van ons dagelijks leven innemen, kunnen we maar moeilijk genieten en zitten we continu in een vicieuze cirkel. Hierdoor geloven we deze angsten en is het onze waarheid geworden. Het wordt erger en zwaarder en we kunnen vaak nergens anders aan denken. Het heeft een negatief effect op ons lichaam en ons gevoel wordt los gemaakt van ons hoofd. Alsof je geen connectie voelt met jezelf.

In deze workshop wil ik je een aantal aanreikingen die je inzicht gaan geven in je eigen angsten. Het zijn simpele, maar doeltreffende technieken die je makkelijk in het dagelijks leven kan gaan toepassen. Want het is een proces die tijd nodig heeft om bewust te worden gemaakt. Dus geef je zelf de tijd om met deze technieken thuis aan de gang te gaan.

De hand aanreikingen zullen bestaan uit een yoga sequence voor thuis, die ik zelf gebruikte als ik vast zat in een angstpatroon. Je krijgt zelf – ontwikkelde technieken die mij hebben geholpen hebben. Je krijgt een aantal uitgewerkte technieken mee die we samen gaan doen zodat je thuis mee aan de slag kan gaan. Je zult op het niveau van onderbewustzijn/gevoel contact maken en inzicht krijgen hoe jezelf de verandering zelf kan gaan aanzetten, zodat je proces van verandering. Je leert communiceren met jezelf op een dieper niveau. Hierdoor leer je ook dat verandering komt omdat jij gaat handelen. Omdat je vaak niet weet hoe je moet handelen in angst en er maar in blijven zitten, zijn deze hand vaten bedoeld om te leren om te gaan met je angst en om te gaan leren handelen als je vast zit in de angst


Yin Yoga met klankschalen voor groepen of personal training? 

Dat kan! We zijn gespecialiseerd in het geven van workshops op familie dagen, afscheid van een collega etc. Ook geven we personal training in yoga, magnetiseren en persoonlijke gesprekken. Stuur of bel vrijblijvend voor een verkennend gesprek.