12/07/2019

Training ” Zacht met Angst (10-11 & 15-12)

 
Training: ” Zacht met Angst”
 
Locatie: Driebergen & Steenwijk

Voor wie: Voor iedereen met angsten, maakt niet uit wat voor “soort”.

Doel: Om ruimte te brengen in je angsten

Angsten hebben we allemaal, maar als angst een groot deel van je leven gaat innemen en je er door geleid wordt, lukt het bijna niet meer om te genieten van de mooie dingen die er zijn. Vervolgens beland je in een vicieuze cirkel, waardoor je gelooft dat jouw angsten de waarheid zijn. Je komt tot stilstand en je voelt een negatief effect op jouw lichaam. Alle energie stroomt naar het hoofd, waardoor de angsten nog meer worden versterkt. Je voelt jezelf niet meer en soms lijkt alsof het hoofd los staat van het lichaam. Er is geen connectie voelbaar met jezelf.
 
Tijdens de training “Zacht met Angst” worden bijzondere aanreikingen gedaan die de sleutel zijn tot verandering in jouw angsten. Middels simpele maar doeltreffende technieken ga je met jezelf aan de slag en krijg je inzicht in je eigen angsten en patronen. Als je inzicht krijgt in jouw proces zal je ook gaan inzien dat je met jouw angsten kan gaan “spelen” . Hierdoor ontstaat een grote verandering die gaat doorwerken in jezelf. Dit betekent dat je lucht en ruimte gaat creëren in je angsten. Je gaat leren hoe je zelf ruimte kan gaan geven hieraan en hoe je dit kan laten door werken in je dagelijks leven.

Een belangrijk aspect van de training is dat je gaat leren communiceren met jezelf en met jouw angsten. Dit gebeurd op een dieper niveau, waar ook de grondslag voor de angsten liggen. Je wordt ook liever en zachter naar jezelf toe, wat ook weer verzachting brengt in jouw angsten. Hierdoor leer je ook dat verandering komt als jij gaat handelen. Omdat je vaak niet weet hoe je moet handelen tijdens een “angst moment” en onnodig erin blijft “hangen”. Na deze training kun je dit zelf gaan toepassen in het dagelijks leven.

Ook is er een yoga sequence ontwikkeld die jouw “angst moment” verzachten en jou ook leren jezelf weer terug te zetten in jouw lichaam. Je bent beter in staat angsten los te laten als je je lichaam weer voelt en je voeten op de aarde staan.

Deze yoga is voor iedereen geschikt en inclusief alle andere technieken zullen die dag worden aangereikt in een hand out. We gaan alles doornemen en voelen zodat je thuis zelf aan de slag kan.

Kijk voor de gratis online video’s die zijn gemaakt voor deze training: https://adfstichting.nl/6-daagse-yoga-challenge/

Locatie Driebergen:

Datum: zondag 10 november
Tijd: 13.00-17.00 uur
Locatie: Angst, Dwang en Fobie Stichting
hoofdstraat 122, 3972 LD Driebergen
 
 
Locatie Zuidveen (Steenwijk):
 
Datum: zondag 15 december
Tijd: 13.00-17.00 uur
Buurthuis Eltekon
Burg. Meester Stroinkweg 44 Zuidveen
 
Kosten: €100,- (Ben je vriend van de ADF dan betaal je €75,-)
Heb je belangstelling of wil je meer informatie? Mail dan naar trainingen@adfstichting.nl
 


Over de trainer Manon Lemkes

Angsten domineerde zo intens mijn leven. Ik kon niks meer dan alleen maar vluchten in de verdoving. Totdat ik een leraar ontmoette die mij leerde hoe ik met mezelf weer door 1 deur kon. Door middel van bijzondere diepe meditatie technieken, yoga, energie werk ben ik na 12 jaar aan mezelf te hebben gewerkt klaar om mijn proces te delen en mensen te ondersteunen in hun angsten.