02/10/2018

Workshop/lezing : Zacht met Angst 27 januari

Workshop zacht met angst: inzichten in angst

zondag 27 januari 11:00-16:15
locatie: Buurthuis Eltekon

In deze workshop zal ik mijn ervaring delen in de angststoornissen die een groot deel van leven uitmaakte. Angsten hebben we allemaal, maar als de angsten een groot deel van ons dagelijks leven innemen, kunnen we maar moeilijk genieten en zitten we continu in een vicieuze cirkel. Hierdoor geloven we deze angsten en is het onze waarheid geworden. Het wordt erger en zwaarder en we kunnen vaak nergens anders aan denken. Het heeft een negatief effect op ons lichaam en ons gevoel wordt los gemaakt van ons hoofd. Alsof je geen connectie voelt met jezelf.

In deze workshop wil ik je een aantal aanreikingen doen die je inzicht gaan geven in je eigen angsten. Het zijn simpele, maar doeltreffende technieken die je makkelijk in het dagelijks leven kan gaan toepassen. Want het is een proces die tijd nodig heeft om bewust te worden gemaakt. Dus geef je zelf de tijd om met deze technieken thuis aan de gang te gaan.

De hand aanreikingen zullen bestaan uit een yoga sequence voor thuis, die ik zelf gebruikte als ik vast zat in een angstpatroon. Je krijgt zelf – ontwikkelde technieken die mij hebben geholpen hebben. Je krijgt een aantal uitgewerkte technieken mee die we samen gaan doen zodat je thuis mee aan de slag kan gaan. Je zult op het niveau van onderbewustzijn/gevoel contact maken en inzicht krijgen hoe jezelf de verandering zelf kan gaan aanzetten, zodat je proces van verandering. Je leert communiceren met jezelf op een dieper niveau. Hierdoor leer je ook dat verandering komt omdat jij gaat handelen. Omdat je vaak niet weet hoe je moet handelen in angst en er maar in blijven zitten, zijn deze hand vaten bedoeld om te leren om te gaan met je angst en om te gaan leren handelen als je vast zit in de angst

Deze workshop is van 13:00-16:15 en kost 35 euro inclusief een lekker kopje en lekkers.