Yoga Workshop XL : Herfst perikelen voor Longen & dikke darm

Tijd: Herfst

Meridiaan lijnen: Dikke darm & Longen

Emotie: Loslaten

Klachten: longen, schouders & buik, astma etc.

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de 4 elementen leer. We zijn beland in de herfst en we trekken ons meer terug naar binnen. De organen die centraal staan zijn de dikke darm en de longen. Deze nemen op en laten los. Hoeveel hou jij vast en vind je moeilijk los te laten?

We gaan visualiseren en mediteren met de meridiaan lijnen over het lichaam en gaan ruimte maken in de longen. De yin yoga poses puur afgestemd op deze gebieden. Voor de verdieping voegen we hier fascia ballen aan toe om voor de “ deep tissues release” te zorgen.  We zullen na deze workshop ruimte voelen, zowel geestelijk als lichamelijk. De workshop zal worden afgesloten met een yoga nidra.

 

Wat is yoga nidra

Yoga Nidra kun je het beste omschrijven als een verdiepende meditatie van ongeveer een half uur. Systematisch doorloop je elk lichaamsdeel waardoor je écht even de diepte in gaat. Zo ben je bezig met proeven, ruiken, horen en voelen én trek je je zintuigen steeds meer naar binnen. Tijdens de Yoga Nidra kom je in de toestand tussen slapen en waken in. Hierin laat je de spanning in de dieper liggende lagen los. Het is niet de bedoeling dat je écht in slaap valt. Maar alert blijft en de reis in je lichaam blijft volgen.  Soms voelt het wel alsof je hebt geslapen. Je komt namelijk in een totale ontspanning, klinkt goed toch?

Deze workshop is voor iedereen geschikt

Datum: woensdag 14-10

Tijd: 19:30-22:00

Locatie: tandartspraktijk van Huizen Gasthuisstraat 46-48 Steenwijk

Kosten: 30 euro

Aanmelden: info@yinyogasound.nl